top of page

Böcker

ALLA-07.png

Simona har skrivit tolv böcker. Elva romaner och en erotisk kortroman: Alla hjärtans mirakel. Fyra av romanerna utspelar sig i historisk miljö, de övriga i vår samtid. Simonas debut, Överenskommelser, publicerades 2010. Hennes stora genombrott kom medEn enda-serien ,som även gavs ut i USA. För närvarande skriver hon på en roman som ska komma ut hösten 2024.

ett otänkbart öde_hemsida.jpeg

Ett otänkbart öde

Året är 1884, moderna uppfinningar ser dagens ljus, en ny elit kliver fram och kvinnokampen är i sin linda. Den unga Alexandra Rosenkvist befinner sig långt hemifrån, förvisad efter en skandal som skakat societeten. Atle Falk, en man med mörkt förflutet, skickas för att hämta hem henne. På ytan har de inget gemensamt, men medan de färdas genom Sverige till sjöss, via tåg och på hästrygg får de se nya sidor av varandra och förbjudna känslor spirar.

 

Hemma i Stockholm väntar Alexandras konservativa familj - och de har helt andra planer för henne.

 

"Ett otänkbart öde" är en fristående del i den hyllade historiska romance-serien om slottet Wadenstierna.

nattens drottning 2.jpeg

Nattens drottning

Kate Ekberg är en stjärna. På egen hand har hon skapat den populära nattklubben Kate’s dit alla vill komma. Hon är en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Men det ingen vet är att hon är utsatt för utpressning. 
 

Utåt sett är Jacob Grim en stel bankchef med bister blick, dubbelknäppt kostym och strama slipsar. Efter en tragedi har han i tio års tid tvingat sig att inte känna någonting. Det fungerar, tills han träffar en desperat Kate. 
 

För något sker i mötet mellan dessa motpoler: den karismatiska nattklubbsdrottningen och den avstängda bankmannen. De kastas in i en passion som förändrar allt och plötsligt finns löftet om något mer. Om de vågar göra det svåraste som finns: vara sårbara.


Nattens drottning är en feelgood-kärlekshistoria om att mot alla odds falla för sin totala motsats och tvingas omvärdera allt man trodde man visste.

MedHjärtatSomInsats_miljöbild.jpg

Med hjärtat som insats

"Jag ÄLSKAR Simona Ahrnstedt" - Marian Keyes

 

När Dessie och Sam var unga älskade de varandra till vanvett. Men på en fest krossades
deras kärlek och brutalt drevs de isär. Ingen av dem har hämtat sig från sveken och
lögnerna. 


Femton år senare är Dessie säkerhetsexpert med erfarenheter från krigszoner över hela
världen. Samtidigt som hon har en hög position i en våldsam bransch där kvinnor är
sällsynta, kämpar hon med trauman som kan förgöra henne.


Sam var förortsgrabben som alla räknade ut. Efter Dessies svek var revansch länge hans
drivkraft, och han har på egen hand skapat ett framgångsrikt hotellimperium. När Sam får
mordhot riktade mot sig behöver han en livvakt. Ödet för Dessie i hans väg …
Det räcker med en blick så vet både Dessie och Sam vad som gäller. Den här gången spelar
de med hjärtat som insats.

BaraLiteTill_Miljöbild.jpg

Bara lite till

STELLA WALLIN förlorar allt som betyder något: sin pojkvän, sitt jobb och sitt hem. Så hon gör det varje normal kvinna skulle göra. Hon super sig redlös på bag-in-box, cyberstalkar sitt otrogna ex och fulgråter i bästa vännens kök. Och så flyr hon till den enda bostad hon har kvar, ett kallt och smutsigt torp ute på landet – utan vatten och el.

Storstadstjejen Stella, som lever för välskräddade kläder och vårdar sina Louboutinskor som bebisar, finner sig snart strandsatt utanför Laholm. Pank, hungrig och vilsen. Torpet är en mardröm och landsbygden är hemsk. Men gradvis inser Stella att hon fått en möjlighet att upptäcka vem hon egentligen är. Stöttad av en rymningsbenägen get, excentriska småstadsbor och Thor Nordström – ett stycke självgod ekobonde som visar sig vara oväntat bra på att kyssas – dras hon in i småstadslivet och dess intriger. Samtidigt närmar sig ett livsavgörande beslut och Stella vet att hon måste bestämma sig. Men hon vill ha mer. Bara lite till ...


Bara lite till är en härlig, feelgoodig romance om att försöka hitta sig själv på en plats där man inte passar in. Och om att finna något man inte visste saknades.

AllaHjärtansMirakel_miljöbild.jpg

Alla hjärtans mirakel

Det är svårt det där med kärlek, tycker Minoo. Om det ändå vore lika lätt – och njutbart – att hitta en bra man som det är utforska Stockholms restaurangutbud. Men vad hon inte vet är att kärleksängeln Astrild ruvar på en plan. Och när Minoo en mörk februarieftermiddag lockas in i en erotisk butik på Drottninggatan, blir ett mystiskt möte en upplevelse hon sent kommer glömma … Alla hjärtans mirakel är en erotisk novell om Minoo, krögaren Jack och kärleksängeln Astrild, men också om mat, Stockholm och nya möjligheter. Men mest av allt handlar Alla hjärtans mirakel om att hitta kärlek där man minst anar det.

AlltEllerInget_miljöbild.jpg

Allt eller inget

Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.

För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.

Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyrå. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.

På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam.

 

Allt eller inget är en underhållande roman om moderna kvinnor, het passion och omöjliga kroppsideal.

enendarisk.png

En enda risk

En enda risk är den tredje, helt fristående delen i den bästsäljande samtidsserien.
En bladvändare fylld av kärlek, sex och spänning.
Om två människor som är varandras motpoler men förs samman av ödet i ett vintrigt Norrbotten.

Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.

Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på?

enendahemlighet.png

En enda hemlighet

Andra, fristående delen i En enda-serien.
Trettioåriga fältläkaren Isobel Sørensen har sett allt. Vilken katastrofsituation hon än placeras i behåller hon sitt lugn, sin kyla och sin kompetens. Men när hon får reda på att hennes skötebarn, den ideella organisationen Medpax, har problem förlorar hon fattningen. Någon har strypt pengaflödet och det verkar vara personligt.

Alexander De la Grip, yngste sonen i Sveriges mesta adelsfamilj, är en omoralisk jetsetprins känd för två saker: sitt utseende och sina kvinnohistorier. Nätterna ägnas åt att festa och ligga, för om han aldrig stannar upp så kommer kanske den fruktansvärda tomheten inte att hinna ikapp honom. När Alexander, tämligen bakfull, träffar den ursinniga men vackra läkaren bestämmer han sig omedelbart. Isobel ska bli hans nästa erövring och det till vilket pris som helst.

Isobel är van vid mäns uppvaktning och räknar med att kunna hantera mannen som har det Medpax så desperat behöver: obegränsat med pengar. Men folk är inte alltid vad de verkar vara, och när Alexander och Isobel obönhörligt dras till varandra tvingas de ompröva allt de trodde var sant. Frågan är om Isobel, efter att en gång ha sårats djupt, någonsin kommer att våga berätta sin hemlighet?

enendanatt2.png

En enda natt

En enda natt är en berättelse om hämnd, maktkamp men framför allt: förbjuden kärlek.

Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklass och rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. Envist och stenhårt arbetar hon för sitt mål: att få fadern, patriarken, att se och erkänna hennes kompetens och ge henne en plats i familjeföretagets styrelse.

David Hammar är en uppkomling och finansvärldens meste bad boy. Trots sin arbetarklassbakgrund har han lyckats bli en av Sveriges rikaste riskkapitalister. Han är lika beundrad som avskydd och dessutom känd för sina glamorösa kärleksaffärer. På grund av händelser i det förflutna är han ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via dottern, Natalia?

När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon både nyfiken och vaksam. Hon vet att männen i hennes familj hatar honom, men undrar varför. Hon vet också att David dejtar filmstjärnor och prinsessor, inte alldagliga finanskvinnor. Lunchen blir oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Attraktionen som uppstår leder så småningom till en natt ingen av dem kan glömma. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender, det var bara en enda natt. Eller?

De skandalösa_hemsida.jpg

De skandalösa

Erotik och dekadens i svensk stormakts- och barockmiljö.
Den avslutande, helt fristående delen i trilogin om slottet Wadenstierna.
En man känd för sitt depraverade liv.
Greve Gabriel Gripklo har inga skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller nöjen, och hans rykte är därefter.
En kvinna som förlorat allt.
Magdalena Swärd är en bedragen ungmö som av ekonomiska skäl tackar ja till en anställning som sällskapsdam. Ett hemligt avtal.
Under några sommarveckor ska Magdalena följa med en ung bortskämd friherrinna till det mytomspunna slottet Wadenstierna. Hennes uppgift är att säkra en förlovning mellan flickan och greve Gripklo. Men ett nattligt möte får oanade konsekvenser och snart finner Magdalena och Gabriel sig indragna i en passionerad, förbjuden och alltmer skandalös romans.
De skandalösa är en sensuellt berättad kärlekshistoria som utspelas sommaren 1685, mitt bland överdådet i stormaktstidens och barockens Sverige.

Betvingade_hemsida.jpg

Betvingade

Sverige 1349. En medeltid som du aldrig mött den förut. En egensinnig kvinna. Illiana Henriksdotter. Hårt hållen och strängt fostrad. En intelligent ung kvinna av hög börd, skicklig på alla de örter som helar och dödar. En ärrad krigare. Markus Järv. Räddad från död och tortyr som barn, traumatiserad och brutal som vuxen. Riddare och kungens närmaste man. En passionerad resa. Olika som natt och dag, är Illiana och Markus bara överens om en sak: De vill inte ha med varandra att göra. Men ödet vill annorlunda och tillsammans tvingas de ut på en resa fylld av mod, återhållen åtrå och en livsfarlig fiende ur det förflutna.

Överenskommelser_hemsida.jpg

Överenskommelser

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon – Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han – karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

 Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat – planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth.

Recensioner

”En av våra feelgoodmästare.”

- Femina

”Det är som att öppna en ask med riktigt lyxiga praliner och mumsa i sig varenda en. Jag längtar redan till nästa bok av Simona Ahrnstedt.”

- Vardagsmagi, om Med hjärtat som insats

”Outstanding.”

-  Publishers Weekly

”Jag läste, och läste, och läste lite till. Dröp i säng 01.30 och fortsatte nästa dag. Det var riktigt länge sen jag verkligen slukläste en bok på det sättet, och egentligen behöver jag inte säga så mycket mer om den än så eftersom det från min sida betyder toppbetyg.”

- Carolina läser, om En enda natt

”Boken är perfekt för den som vill låta sig förföras … Många kallar Simona Ahrnstedt för Sveriges okrönta romancedrottning och En enda hemlighet bekräftar bara detta.”

- Femina, om En enda hemlighet

”Med sin nu fullbordade trilogi har Ahrnstedt åstadkommit en välskriven, intelligent romance … Man kan glatt försvinna in i 500 sidor myskoma men Ahrnstedt har också en bittert realitysmakande grund att stå på.”

- Borås Tidning, om En enda natt

”Simona Ahrnstedt däremot kan genrens förväntningar på sina fem fingrar och hon uppfyller dem skickligt och underhållande med en flörtig glimt i ögat. Tempot är högt, intrigerna rafflande, kemin mellan paren sprakar såväl innanför som utanför sängkammaren.”

Sydsvenska Dagbladet, om En enda hemlighet

”Svensk romance – i händerna på en lysande, feministisk författare som Simona Ahrnstedt, som kan romancegenren som ingen annan – finns egentligen bara ett ord. Mäktigt.”

- Elisabet Nielsen & Romanceportalen, om En enda natt

”Oemotståndligt från början till slut.”

- Tessa Dare, om Med hjärtat som insats
 

”Den svenska romancemästaren Simona Ahrnstedt skriver så bra …”

- Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Här finns allt som bra romance ska innehålla.”
- Tara, om Med hjärtat som insats

”Simona Ahrnstedt har blivit en av mina favoritförfattare och jag imponeras varje gång av att hennes böcker alltid motsvarar mina höga förväntningar. Jag blir aldrig besviken. Sammanfattningsvis så är detta en riktigt bra bok och jag längtar redan tills jag får läsa mer av Simona Ahrnstedt.”

- Evelinas bokblogg, om En enda hemlighet

”Denna kärlekssaga är stark, het och romantisk. En riktig romance. … Under hela boken får vi små överraskningar som ger oss ännu mer att fundera på, mer gåtor, mer drama och mer kärlek. … Men det bästa. Sexet. SEXET!”

- Linas guldkorn, om En enda hemlighet

"Är du intresserad av genren, så är det i den här änden du skall börja" 

- Emma Kreü på Litteraturmagazinet, om Betvingade

”Jag får verklighetsflykt samtidigt som jag stärks i tron på en jämlik kärlek. Det mest underbara är dock hur Simona skriver så man som läsare är klistrad vid boken och omgivningen bara försvinner. Man engagerar sig totalt i personernas liv. Det här är helt enkelt romance när den är som bäst.”

- Boktokig, om En enda natt

”Det handlar om starka kvinnor som själva väljer sina liv.” 

Dala-Demokraten

”En ny bok av Simona Ahrnstedt är ett måste.” - Lottens bokblogg

”Simona Ahrnstedt är betydligt piggare, klokare, roligare och mer spännande än E.L. James var i ’Femtio nyanser’-böckerna.”

- Dagens Nyheter, om En enda hemlighet

”Själva grunden i En enda risk är precis densamma som i Ahrnstedts andra romaner. Det handlar om starka kvinnor som själva väljer sina liv. Språket är relativt enkelt, berättarstilen rapp och slutet lyckligt, och det är banne mig bra så.”

- Dalademokraten, om En enda natt

”Ahrnstedt levererar kärlek, drama och riktigt bra sex. Och framför allt ett happily ever after. Precis så som en ruggigt bra romance ska vara. Jag har skrivit det förr och skriver det igen: Simona Ahrnstedt kan riktigt bra romance. Hon ÄR romance.”

- Linas guldkorn, om En enda natt

”Läser Simona Ahrnstedts nya och senaste bok En enda risk. Gillar både Simona som författare och person! Jag har varit ett fan av hennes böcker i flera år. Ingen är gladare än jag!”

- Magdalena Graaf, om En enda natt

”Det är bara att gratulera Simona till ytterligare en romantisk fullträff och räkna dagarna tills man får läsa ännu en.”

- Beas bokhylla, om En enda natt

”… att med lätt hand kombinera budskap och underhållning är en särskild konst.” 
- Maria G Francke, Sydsvenska Dagbladet, om Med hjärtat som insats

”Och min rekommendation är att köpa den istället för 50 Shades of Grey eftersom det här är långt bättre.”
- Bokbloggen enbokcirkelföralla, om Betvingade

”Simonas ultraromantiska böcker gör en sällan besviken och den tredje boken är sexigare än någonsin”

- VeckoRevyn, om De skandalösa

”… det går hett till, på fler sätt än ett. Ahrnstedt kan sin genre, det är tätt och välskrivet.”- Amelia, om En enda natt

Kärlek, förvecklingar och passion [och] karaktärer med både självdistans, humor och mognad, bidrar till en lyckad blandning och rolig läsning.”

- LitteraturMagazinet, om De skandalösa

”Jag älskade den första delen En enda natt och till min förtjusning blir den här fantastiska kvinnan bara bättre och bättre. En enda hemlighet är min favorit hittills, det var en ren fröjd att läsa den och jag kände mig härligt engagerad under hela läsningen. … Alltså jag älskar det här, verkligen älskar det. Det finns få böcker som gör mig så glad som riktigt bra romance och här saknar jag inget.”

- Bokfrossa, om En enda hemlighet

”Romantisk berättelse med explicit erotik, men Simona Ahrnstedt lyckas göra den både spännande och väva in åtskilliga samtidsfrågor. Lite som en tidig Liza Marklund, fast där romantiken driver intrigen i stället för mord.”

Lotta Olsson i Dagens Nyheter, om En enda natt

ALLA-10.png

"Outstanding”. Publisher´s Weekly

bottom of page