top of page
NY_Simona2.jpeg

Simona Ahrnstedt föddes 1967 i Prag. Hon kom till Sverige som flykting undan Pragvåren 1968. Hon är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Efter att ha skrivit tre historiska romaner, Överenskommelser (2010), Betvingade (2012) och De skandalösa (2013), inledde Simona 2014 en ny romanserie. Moderna kvinnor med utmanande jobb stod i centrum när hon skildrade en finanskvinna i En enda natt, en läkare i En enda hemlighet, och en journalist i En enda risk. Serien gjorde stor succé internationellt och fick fantastiska recensioner i USA, inklusive från Publishers Weekly som lovordade En enda hemlighet som “outstanding”. 

Hennes romaner utkommer idag i 24 länder. I Sverige har de sålt i över 1 miljon ex. Simonas romaner är intelligent underhållning med passion, spänning och humor. I gripande och färgstarka berättelser, väver hon in sitt stora samhällsengagemang och behandlar ämnen som jämställdhet, rasism, hbtq-frågor och klass.
 

Simona är övertygad feminist, passionerad fikaälskare och bor utanför Stockholm. Hon skulle gärna jogga mer men hinner TYVÄRR inte på grund av allt sitt tevetittande. På somrarna hittar man henne i hennes kolonistuga där hon odlar jord, kirskål och pioner samt omsorgsfullt undviker sina deadlines. Hon finns på instagram under användarnamnet @simonaahrnstedt där hennes #11fika är ett omåttligt populärt inslag.

Om Simona

ALLA-18.png
ALLA-05.png
ALLA-21.png

PSST!

Simona är medgrundare till Romanceakademin, som startades 2018 för att främja genren i Sverige. Hon var under flera år ambassadör för romanceförlaget Lovereads (en del av Bonnierförlagen) och sist men inte minst driver hon – tillsammans med fyra andra romanceentusiaster – instagramkontot romanceeverafter.

instalogga_RA_vit.png
lovereads-logo vit.png
ALLA-12.png

Vill du veta mer om Simona? Läs denna fina artikel i ICA kuriren!

...eller lyssna på Simona här: 

bottom of page