NY_Simona2.jpeg

Simona Ahrnstedt, föddes 1967 i Prag. Hon kom till Sverige som flykting undan Pragvåren 1968. Hon är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Hon har läst filmvetenskap, tyska, juridik, tjeckiska och filosofi vid Stockholms universitet. När hon fyllde fyrtio bestämde hon sig för att bli Sveriges första romanceförfattare. Hon anser att romance är de ultimata feelgoodböckerna för där ryms hela känslopaletten: värme, humor, kärlek och djup sorg. Såväl läsare, kritiker som branschikoner likt Marian Keyes har hyllat hennes böcker.

 

Efter att ha skrivit tre bästsäljande historiska romaner, Överenskommelser (2010), Betvingade (2012) och De skandalösa (2013), inledde Simon 2014 en ny romanserie. Moderna kvinnor med utmanande jobb stod i centrum när hon skildrade en finanskvinna i En enda natt, en läkare i En enda hemlighet, och en journalist i En enda risk. Serien gjorde stor succé internationellt och fick fantastiska recensioner i USA, inklusive från Publishers Weekly som lovordade En enda hemlighet som “outstanding”. 

 

Simonas Allt eller inget – en roman från 2017 om kärlek, vänskap och kroppspositivism i reklambranschen – har sålt över 140 000 exemplar bara i Sverige och har belönats med guldbok. Till alla hjärtans dag 2018 släpptes den humoristiska och erotiska kortromanen Alla Hjärtans Mirakel, om Minoo, Jack och ängeln Astrild och ett ovanligt hett möte. En guldbok blev det även för hennes nästa bok, feelgood-pärlan Bara lite till från 2019. Den belönades även med ett stipendium ur "Jan Olshedens och Göran Trydells stipendiefond för främjare av ord och bild" för att hon så kärleksfullt skildrar småstaden Laholm. 

 

Simonas böcker har nominerats till flera priser både i Sverige och utomlands. Med hjärtat som insats är hennes tionde bok. Hennes romaner utkommer idag i 23 länder och har i Sverige sålt i över 800 000 exemplar. År 2020 firar hon 10-årsjubileum som författare i en bokvärld hon varit med om att forma: svensk feelgoodlitteratur frodas som aldrig förr. Simonas romaner är intelligent underhållning med rikliga doser passion, spänning och humor. I gripande berättelser strösslade med underhållningsglitter och glamour, väver hon skickligt in sitt stora samhällsengagemang och behandlar ämnen såsom rasism, hbtq-frågor och klass. 

 

Simona är övertygad feminist, passionerad fikaälskare och bor utanför Stockholm med sina två barn. På instagramkontot @romanceeverafter, som Simona driver tillsammans med fyra andra romanceälskande kvinnor, skriver hon om böcker, fika och svenska slott. Hon skulle gärna jogga mer men hinner TYVÄRR inte på grund av allt sitt tevetittande. Hon skulle gärna jogga mer, men hinner inte på grund av allt sitt tevetittande.

Om Simona

ALLA-18.png
ALLA-05.png
ALLA-21.png

PSST!

Simona är medgrundare till Romanceakademin, som startades 2018 för att främja genren i Sverige. Hon var under flera år ambassadör för romanceförlaget Lovereads (en del av Bonnierförlagen) och sist men inte minst driver hon – tillsammans med fyra andra romanceentusiaster – instagramkontot romanceeverafter.

instalogga_RA_vit.png
lovereads-logo vit.png
ALLA-12.png

Vill du veta mer om Simona? Läs denna fina artikel i ICA kuriren!

...eller lyssna på Simona här: