Simona Ahrnstedt, föddes 1967 i Prag, och kom till Sverige som flykting undan Pragvåren 1968. Hon är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Hon har läst filmvetenskap, tyska, juridik, tjeckiska och filosofi. När hon fyllde fyrtio bestämde hon sig för att bli Sveriges första romanceförfattare. Idag är hon en pionjär inom den svenska romancevågen. Hon undervisar på Förlagskunskapen, ger föreläsningar och arbetar som senior advisor för Bonnierförlagens romanceförlag LOVEREADS.

Efter att ha skrivit tre historiska romaner,  Överenskommelser (2010), Betvingade (2012) och De skandalösa (2013), inledde hon 2014 en romanserie som utspelar sig i nutid. Den första delen, En enda natt, gjorde stor succé bland både läsare och kritiker och såldes till 19 länder. I USA fick den fantastiska recensioner. Ett år senare kom uppföljaren En enda hemlighet som Publisher´s Weekly kallade ”outstanding”. 2016 släpptes En enda risk, som även den gjorde stor succé i land efter land. 2017 kom den fristående Allt eller inget – en roman om kärlek, vänskap och kroppspositivism. Den belönades med Guldbok (över 100 000 sålda ex) och ska bli film. Till alla hjärtans dag släpptes den erotiska kortromanen Alla Hjärtans Mirakel, om Minoo, Jack och ängeln Astrild och ett ovanligt hett möte. Hösten 2019 släpps Bara lite till, en fristående feelgood-romance.

 

Simonas stora samhällsengagemang syns i hennes romaner. Hon är övertygad feminist, passionerad tulpanälskare och bor utanför Stockholm med sina två tonåringar.

På instagramkontot @romanceeverafter, som Simona driver tillsammans med fyra andra romanceälskande kvinnor, skriver hon om böcker, fika och svenska slott. Hon skulle gärna jogga mer men hinner inte på grund av allt sitt tevetittande.

Om Simona

PSST!

Simona är medgrundare till Romanceakademin, som startades 2018 för att främja genren i Sverige. Hon är rådgivare och ambassadör för romanceförlaget Lovereads (en del av Bonnierförlagen) och sist men inte minst driver hon – tillsammans med fyra andra romanceentusiaster – instagramkontot romanceeverafter

instalogga_RA_vit.png
lovereads-logo vit.png

Vill du veta mer om Simona? Läs denna fina artikel i ICA kuriren!

...eller lyssna på Simona här: 

Design och illustrationer av Linda Ljunggren Norberg